top of page
Saimaa sunset

"Eräänä kauniina päivänä, joskus 30-luvulla, iso-iso setäni, suuri keksijä ja Suunto -yhtiön perustaja Tuomas Vohlonen oli kalastamassa Saimaalla, kun hän karautti moottorinsa vahingossa Murhakorven karille. Hän päätti rantautua lähimpään rantaan arvioidakseen vahinkojen suuruuden ja sai kuin saikin onnekseen korjattua rikkoutuneen moottorinsa. Urakan jälkeen hän vasta avasi todella silmänsä ympäristölle ja huomasi seisovansa kauniilla käppyrämäntyjen reunustamalla luonnonrannalla. Tuo ranta on ollut perheessämme nyt neljän sukupolven ajan.  Tänne olen luonut yritykseni.” Maiju

 Vuonna 2020 kesällä Utula avattiin ensi kertaa asiakkaille ensin B&B muodossa. Määrätietoisesti kesä kesältä toiminnan muoto on siirtynyt lähemmäksi kohti tarkoitustaan, hyvinvointia tukevaa retriittipaikkaa, samalla kun fasiliteetteja ja toimintatapoja on kehitetty kertyneen kokemuksen ja asiakaspalautteen kautta.

 

Syksyllä 2022 visio retriittipaikan tarkoituksesta kirkastui; Utula on restoratiivinen  ns. hop-on/hop-off -retriittipaikka, joka on avoinna läpi kesäkauden, johon ihminen voit tulla omien aikataulujen mukaan, kun hänellä on tarve, niin moneksi päiväksi kuin haluaa.  Utulan perustarkoituksena on olla turvallinen paikka ihmisille tulla lepäämään, löytämään läheisempi yhteys itseensä ja arvioimaan oman elämän suuntaa sekä mahdollisia muutostarpeita.

 

Maiju ja Paolo ovat molemmat kipuilleet tiellään itsennäköiseen elämään, jossa he kokevat syvää merkityksellisyyttä ja jossa he voivat aidosti hyvin – se on vaatinut heidän kohdallaan monta voimien uuvahtamista, keski-iän klassiset kriisit sekä useita näennäisiä eksymisiä tieltään. Heidän kohdallaan itsen näköinen elämä näyttää paljon kiireettömämmältä, luonnonläheisemmältä ja arvo-ohjautuneemmalta, kuin aiempi. Utulassa he haluavat tarjota myös tilan jonne hypätä hetkeksi pois oman elämän oravanpyörästä, hidastaa vauhtia, tuntea yhteyden itseensä sekä nähdä selkeämmin oman polkunsa tähän päivään ja suunnan johon he haluavat tästä edetä.


utulanature-graffat-02_edited.png
72898307_559689811458663_715241733161064

TARINAMME

bottom of page