top of page
Tamia.jpg
utulanature-graffat-02_edited.png

VAHVISTA YHTEYTTÄ ITSEESI HILJAISUUDEN RETRIITILLÄ

Päiväohjelma_HILJAISET RETRIITIT 2024_WIX.jpg

Voit saapua meille joko tiistaina tai torstaina:

* 6 päivän retriitti alkaa tiistaina klo 15 ja loppuu sunnuntaina klo 14

** 4 päivän retriitti alkaa torstaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 14 

HUOM! Voit saapua retriitille sovittaessa myös myöhemmin, mutta tällöin jäät paitsi aloituspiiristä ja saat yleiset ohjeet paperilla.

Ohjatut aktiviteetit pidetään kaksikielisesti (suomi ja englanti). 

Saapuminen retriitille (arrival) tapahtuu klo 13-15 välillä. Voit saapua esimerkiksi omalla autolla tai pyörällä. Voit myös varata kuljetuksen Imatralta Utulaan ja takaisin osoitteesta info@utuanature.com tai ilmoittaa kyydin tarpeesta retriitinvarauslomakkeella. Yhteiskuljetus saapuu Utulaan noin klo 14. 

Kun saavut meille, ilmoittaudu vastaanottohuoneessa, josta sinut ohjataan omaan huoneeseen ja toivotetaan tervetulleeksi.

Käytännön asiat ja laskeutuminen hiljaisuuteen (info/into silence) tapahtuu yhdessä retriitin aloituspäivänä (tiistai tai torstai) ennen ohjattua tuntia. Käymme läpi vielä käytännön asioita ja luovumme älylaitteistamme yhdessä (voit joko antaa puhelimesi pois fyysisesti tai asettaa sen lentokonetilaan). Sinulla on mahdollisuus kysellä mitä tahansa liittyen käytäntöihin tai ohjelmaan ennen hiljaisuuteen laskeutumista.

Retriitin ohjatut aktiviteetit

Aänimatka ( Sound journey) on ohjattu soittimien värähtelyn hoitavaan vaikutukseen perustuva tunti, jossa asetumme ja teemme olomme mahdollisimman mukavaksi selinmakuulla ottaen vastaan värähtelyn vaikutukset kehossamme. Jokainen äänimatka on uniikki, ja niissä käytetään apuna perinteisiä eri kulttuureista tuttuja terapeuttisia soittimia, kuten rumpuja, koshi-kelloja, merirumpuja, äänimaljoja, sadekeppiä jne. Tunti alkaa ja päättyy tietoisuuden tuomisella kehontuntemuksiin hiljaisuudessa.

Jakamispiirissä (Sharing cirlce) saat mahdollisuuden jakaa vertaisryhmässä retriittikokemuksesi tavalla, joka tuntuu sinusta hyvältä, omalla kielelläsi. Voit halutessasi myös vain kuunnella ja olla mukana piirissä hiljaisuudessa. Piiri ei ole keskusteleva, joten piirissä ei kommentoida toisten kokemuksia vaan harjoitellaan toistemme kuulemista ja kuulluksi tulemista avoimella mielellä ja sydämellä.

Terapeuttiset keskustelut (Therapeutical Talks) ovat kahdenkeskisiä ja luottamuksellisia keskusteluita metsäterapiahuoneessa klo 9-12 välisenä aikana. Keskustelussa voit jakaa retriitillä nousseita tuntemuksia ja pohdintoja sekä saada halutessasi saada ohjausta teemasi itsenäiseen työstöön. Kukin keskustelu kestää n. 20min.

Luontoaktiviteetit (Silent Nature Activity) ovat joko hiljainen patikointi, luontoterapiakävely tai soutuveneretki saareen.

 

Hiljaisella patikoinnilla, lähdemme kävelylle yhdessä hiljaisuudessa pitkin 2km pituista Huuhanrannan luonnonhiekkarantaa aina näköalapaikalle, josta avautuu hieno maisema Saimaan saariston ylle. Reitin pituus on noin 8 kilometriä ja se kävellään rauhallisesti jonossa. Luontoterapiakävelyllä teemme kukin omassa rauhassa yhteisesti ohjattuja luontoyhteysharjoitteita. Souturetki on hiljainen ja meditatiivinen yhteinen souturetki lähisaareen, jossa rantaudumme, ja vietämme omaa aikaa esimerkiksi luontoa tutkien. Soututahti on hyvin rauhallista ja kestää n. 30 min suuntaansa. Toteutuva aktiviteetti riippuu säästä ja osallistujien määrästä.

Retriitin itsenäiset aktiviteetit

Itsenäisistä aktiviteeteista (Independent activities/rest) voit valita itsellesi ja oloosi sopivimmat.

Jos kaipaat liikettä, voit lähteä pyöräilemään, kävelemään luontopolulle, soutamaan, suppailemaan tai tehdä omaa harjoituksia joogateltassa. Voit myös tehdä itsenäisiä kirjoitusharjoituksia tai vain lueskella riippumatossa.


 

 

Tekemättömyys antaa helpotusta ahdistukseen

 

Välillä paras tapa saada helpotusta ahdistukseen on olla tekemättä yhtään mitään. Käytä aikasi lepoon, itsesi kanssa olemiseen, ajattelemiseen, pohdintaan, meditaatioon, hiljaisuuden ja luonnon äänien kuuntelemiseen ja maisemista nauttimiseen. Anna aistien palauttaa sinut menneisyyden tapahtumista ja tulevaisuuden peloista tähän hetkeen - kehoon.

Hiljaisuuden päättyminen (closing circle/out of silence) tapahtuu yhdessä lähtöpäivän brunssin jälkeen. Loppupiirissä sinun on mahdollista jakaa kokemuksestasi sen verran kuin haluat. Voit myös olla jakamatta kokemuksiasi ja kirjoittaa tuntemuksistasi vaikka päiväkirjaan itseäsi varten.

utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png

TUNNELMIA RETRIITILTÄ

bottom of page