top of page
Utula Nature

KAIPAATKO UUSIA VOIMAVAROJA,
TAITOJA, OIVALLUKSIA 
TAI
UUTTA NÄKÖKULMAA ELÄMÄÄSI?

 

 

 

HUOM! Varaa aika Vello-varausjärjestelmän kautta kätevimmin tämän linkin kautta. Mikäli haluat tiedustella pika-aikoja (alle 12 tuntia tästä hetkestä), lähetä viesti +358 40 758 2335, niin soitamme takaisin pikimmiten ja voimme sopia ajasta puhelimitse. 

Palvelun maksu tapahtuu maksukortilla käyntisi jälkeen. Terapiatila Helsingissä Pohjoiskaari 22, summeri Utula Nature.

 

RATKAISUKESKEINEN LYHYTTERAPIA 60 MIN (Helsinki / etänä) , 49€* ( norm. 79€)

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on avuksi, kun olet jumissa jonkin elämän aihealueen kanssa ja tunnet, että kaipaat tukea uudenlaisten näkökulmien ja toimintamallien löytymiseen. Jumit saattavat liittyä toimimattomiin toiminta- tai ajatusmalleihin, jotka ilmenevät haasteina suhteessa esim. läheisiin ihmissuhteisiin, itseemme ja tarpeisiimme, unelmiin ja tavoitteisiin, elämän tarkoituksellisuuteen, tunteisiin ja ilmaisuumme

tai tarpeelliseen elämänmuutokseen.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on tavoitteellista, toiminta- ja tulevaisuus-orientoitunutta, asiakasta voimaannuttavaa muutosprosessin ohjausta. Prosessi lähtee liikeelle asiakkaan kanssa yhdessä määrittelystä tavoitteesta, etenee sitä kohti pyrkien ja etenemistä mitaten, yhdessä. Tyypillinen prosessi kestää 3-10 kertaa tai jatketaan niin kauan, kun asiakas ja terapeutti kokee yhteistyön liikkuvan kohti tavoitetta tai kunnes asiakkaan määrittelemä tavoitetila on saavutettu. Terapia pitää sisällään keskustelua, yhdessä tehtäviä harjoituksia sekä mahdollisia kotitehtäviä aina asiakkaan ehdoilla. Huomioithan, että lyhytterapia ei ole mielenterveyden hoitomuoto tai kuntoutusmuoto, eikä se ole terveydenhuollon toimintaa. Lue asiakaskokemuksista tämän sivun alaosasta.

*Valmistun  Ratkaisukeskeiseksi Lyhytterapeutiksi 2024 ja suoritan työnohjattua asiakasharjoittelua.

utulanature-graffat-02_edited.png

KESKUSTELEVA RENTOUTUSHOITO 90 MIN (Helsinki) , 109€ 

Keskusteleva rentoutushoito yhdistää vaatteiden päältä annettavan shiatsuhierontaan pohjautuvan kokokehon hoidon terapeuttiseen keskusteluun hoidon aikana. Toisinaan ja toisille meistä on helpompaa avautua elämästämme ja tunteistamme, kun emme istu paikoillamme tuolissa vastakkain katsoen terapeuttia silmiin. On joskus vähemmän intensiivisempää, että keskustelu tapahtuukin ikään kuin "siinä sivussa", kun tulemme vähemmän tietoiseksi terapeutin reaktioista ja siten syvemmin yhteyteen omien tunteiden kanssa.

 

Tämän hoidon aikana vuorovaikutuksen määrä riippuu täysin sinusta; voit puhua tai puhumatta elämäsi haasteista täysin hetkessä itseäsi kuunnellen. Rentoutushoidon päätteeksi pidämme pienen yhteenvedon keskustelemastamme ja saatat saada kotiin vietäväksi vielä aiheeseen liittyvän kotitehtävän aiheen jatkotyöstöä varten.

utulanature-graffat-02_edited.png

RENTOUTTAVA KOKOVARTALO SHIATSUHIERONTA 75 MIN (Helsinki) , 89€ 

Shiatsuhieronta on rentouttava ja lempeä koko kehon hoitomuoto, joka avaa kehon jännityksiä, kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä tyhjentää mielen samalla tehokkaasti - se on ylivoimainen rentoutusmenetelmä stressiä vastaan. Hoidon tarkoituksena on saada kehon omat energiat virtaamaan vapaasti, jolloin keho ja mieli tasapainottuu löytäen luonnollisen rennon olotilansa.  Hieronta on Japanista peräisin oleva, kokonaisvaltainen terapiamuoto, jolla hoidetaan niin mieltä kuin kehoakin. Hoidossa käsitellään käden ja peukalon painallusten avulla kehon energiaradat (meridiaanit) läpi. Myös pyöritykset, keinuttelut ja venytykset kuuluvat kokovartalohoitoon.  

utulanature-graffat-02_edited.png

MINDFULNESS YKSILÖOHJAUS 75 MIN (Helsinki / etänä) , 109€ *

Tietoisuustaidot on yhä tärkeämpi elämäntaidon alue, jota tarvitsemme ja jota meidän tulee varjella nykyisessä maailmassa. Saatamme tuntea helposti menettävämme kyvyn valita itse mihin huomiomme kiinnitämme ja kuinka pitkäksi aikaa, vaikka ajankäytön ja elämämme laadun kannalta on täysin kriittistä pitää tämä valta itsellämme. Mielestämme tulee väistämättä levoton, keskittymiskyvytön ellemme tietoisesti luo itsellemme rajoja ja harjoita tietoisuus-lihastamme.  Mindfulness yksilöohjauksessa perehdymme kevyesti mindfulnessin perusteoriaan ja luomme yhdessä sinulle räätälöidyn midfulness-ohjelman, joka sopii juuri sinun tarpeisiin, elämäntilanteeseen, mieltymyksiin ja luonteelle. Räätälöity ohjelma voi pitää sisällään muodollisia tai epämuodollisia mindfulness-harjoituksia, tietoisuustaitoja tukevia arjen käytäntöjä tai turvasuunnitelman jonka turvin "nouset aina uudelleen hevosen selkään", kun ote ohjelmasta meinaa lipsua. *Yhdessä määritelty ohjelma lähetetään dokumentoituna tiedostona sähköpostiisi.

utulanature-graffat-02_edited.png

YINJOOGA YKSILÖOHJAUS 75 MIN (Helsinki) , 109€* 

Yinjooga on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva rentouttava joogamuoto, joka parantaa hyvinvointiamme moniulotteisesti. Sen fysiologiset vaikutukset huomataan parantuneena liikkuvuutena, kun sidekalvoihin ja kudoksiin luodaan tilaa pitkin venytyksin sekä parantuneena aineenvaihduntana sekä energiankulkuna. Muita vaikutuksia ovat parantunut kehotietoisuus sekä mielen ja kehon kyky päästä irti kontrollista ja antautua nykyhetkeen. Yinjoogan yksilöohjaus alkaa puhelimitse tehdyllä tarvehaastattelulla (15 min), jossa käymme läpi apuvälineet, joita tulet tarvitsemaan tulevaa yinjooga-kotiharjoitustasi varten. Yksilötapaamisessa perehdymme lyhyesti yinjoogan perusteisiin sekä käymme läpi yksilölliseen elämäntilanteeseesi, kehollisiin rajoitteisiin ja tarpeisiin räätälöidyn kotiohjelman joogaten yhdessä.  Näin voit olla varma, että teet liikkeet oikein ja turvallisesti myös kotioloissa yksin. *Yhdessä määritelty ohjelma lähetetään dokumentoituna tiedostona sähköpostiisi.

utulanature-graffat-02_edited.png

LOGOTERAPEUTTINEN YKSILÖOHJAUS 60 MIN (Helsinki / etänä) , 79€ 

Logoterapia on Viktor Franklin kehittämänä arvo- ja tarkoituskeskeinen terapiasuuntaus, jonka ytimessä on ajatus siitä, että emme "tule onnellisiksi" pyrkimällä tai tavoittelemalla omaa onnea suoraan vaan oivaltaen ja tunnistaen kunkin hetken tarjoaman mahdollisuuden toteuttaa arvojamme ja yksilöllisen paikkamme maailmassa - antamalla maailmalle, vastaanottamalla elämältä ja suhtautumalla elämään ja tapahtumiin arvokkaasti.

Logoterapeuttisessa yksilöohjauksessa pureudumme sinun pohdintoihin oman elämäsi tarkoituksellisuudesta, mielekkyydestä sekä mahdollisuuksistasi tunnistaa ja toteuttaa syvimpiä arvojasi. Yksilöohjaus sisältää vapaamuotoista keskustelua sinua askarruttavista aiheista sekä mahdollisia kotitehtäviä ajatusten jatkotyöstämistä varten. 

utulanature-graffat-02_edited.png

PALVELUISTA SANOTTUA

”Maiju esitti erittäin naulan kantaan osuvia kysymyksiä, joiden avulla havahduin tarkastelemaan omaa tarinaani eri näkökulmasta. Koin suuria, yllättäviäkin oivalluksia."

"Terapeutti oli läsnä ja messissä joka kerta. Toisinaan itkin, toisinaan nauroin, mutta koko ajan olin läsnä olevan ihmisen seurassa.  "

"Lyhytterapiaprosessi antoi minulle sen kokemuksen, että en ole yksin. Näistä asioista voi päästä eteenpäin etsimällä ratkaisuita yhdessä."

”Prosessi auttoi minua hahmottamaan ”ongelmaani”, sain sille sanat ja muodon, mikä hälvensi epätietoisuuden ja epävarmuuden tunnetta.”

bottom of page