top of page
93169905_120381126279710_7935401947119484928_o.jpg

MILLAINEN ARVOMAAILMA

SINULLA ON?


Utula Naturen arvomaailma perustuu vastuullisuuteen, aitouteen, lempeyteen ja inhimillisyyteen. Haluamme tarjota Utula Naturessa Sinulle paikan, jossa pääset rauhoittamaan mielesi, kohtaamaan itsesi ja oman arvomaailmasi sekä löytämään entistä laajemman näkökulman elämääsi.

Utula Nature on turvallinen ja lempeä lepopaikka elämän myrskyissä – kaikille, jotka sitä tarvitsevat. Jos tarvitset aikaa ja tilaa sekä taukoa hektiseen arkeen, tule luoksemme Utula Natureen. Utula on luotu turvalliseksi ja oivalluttavaksi hengähdyspaikaksi, jossa kukin voi elää omilla ehdoillaan.

Lue alapuolelta meistä ja meidän arvomaailmastamme. Mieti myös, mikä on Sinun arvomaailmasi, ja elätkö sen mukaan?

utulanature-graffat-02_edited.png

"On tärkeätä hidastaa vauhtia säännöllisesti
ja kysyä itseltä viisaita kysymyksiä, kuten mihin minulla on kiire? Mihin pyrin? Kenen ihanteita oikein tavoittelen? Mitä ikinä nämä olennaiset
kysymykset ovatkaan itsellesi."

Maiju 5.jpg
Paolo4.jpg

MAIJU VOHLONEN

Yinjoogaopettaja, logoterapiaohjaaja, voimavarakeskeinen mindfulness-ohjaaja, luontoterapiaopas (ANTF), shiatsuhieroja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti- opiskelija (valm. 2024)

 

Olen Utula Naturen perustaja ja terapeutti. Muutin osavuotisesti Helsingistä Ruokolahdelle Utulan rannoille keväällä 2019 visiona rakentaa Utula Naturesta hiljentymisen retriittipaikka.

Haluan tarjota retriiteillämme ihmisille paikan, jossa on mahdollisuus hidastaa vauhtia, löytää kosketus itseen ja luoda visio sille, mihin haluaa elämäänsä viedä; mikä elämässä on tärkeää, mikä vaatii muutosta?

Koen haasteelliseksi pysyä arjessa yhteydessä siihen, mikä minulle on tärkeintä velvollisuuksien, ulkopuolisten odotusten ja omien suunnitelmien toteutusvimmassa.

 

Vaatii vauhdin hidastamista, rauhallista aikaa, tilaa, herkkyyttä ja rehellisyyttä tunnistaa ja tunnustaa, ovatko aiemmat tavoitteemme vielä itsellemme aidosti tärkeitä.

Onko suunta, johon sitouduimme ehkä muutama vuosi, kuukausi tai viikko sitten vielä merkityksellinen ja ajankohtainen?

 

Vastaus voi olla kyllä tai ei, mutta kysymysten esittäminen onkin tärkeintä.  Näille kysymyksille haluamme tarjota Utula Naturen retriiteillä ja tapahtumissa tilaa.

Olen aikaisemmilta ammateiltani KTM ja muotoilija. Vuonna 2014 koin keski-ikää uumoilevan tarkoituskriisin ja tajusin, että haluan luoda itselleni arvomaailmani mukaisen elämän, joka tukee niin omaa kuin toisten hyvinvointia.

Olen tarjonnut shiatsuhierontaa vuodesta 2015, ja vuonna 2016 rakas 14-vuotinen harrastukseni muuttui yinjooga-opettajan koulutukseksi. Myöhemmin olen kouluttautunut myös luontoterapiaoppaaksi, arvo- ja tarkoituskeskeiseksi logoterapiaohjaajaksi sekä voimavarakeskeiseksi mindfulness-ohjaajaksi. Opiskelen ja valmistun Ratkaisukeskeiseksi Lyhytterapeutiksi 2024.

Terapeuttina olen myötätuntoinen, läsnäoleva, kyseenalaistava, hyväksyvä ja vastuuttava. Vahvuuksiani ovat kyky olla kanssasi syvien ja tummienkin tunteiden äärellä, sekä luottamus elämän tarkoituksellisuuteen.

PAOLO ZAMBEZE

Rebirthing-hengitysterapeutti, chakrajoogaopettaja, vapaasukellus-opettaja, Utulan pääkokki, Reiki Master

Olen brittiläis-maltalainen, ja tuon omalla kulttuuriperimälläni monikulttuurillisen vivahteen Utulaan.

 

Olen viettänyt vuosia maailmalla, muun muassa Chilessä, Etelä-Afrikassa ja Hollannissa. Skandinaviaan minut lopulta toi luonto, rauha, avarat tilat ja metsä. Tunsin ensihetkestä vahvaa yhteydentunnetta Suomeen, suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin.

Utula oli minulle kuin saapuminen kotiin; aava Saimaa muistuttaa minua merestä ja puut toivottivat halauksellaan tervetulleeksi matkusteluvuosien jälkeen. Voin sanoa, ettei ole toista sellaista paikka, kuin Utula.

Rakastan vesiurheilulajeja, metsässä vaeltelua, sekä uusien herkullisten reseptien kehittelyä. Olenkin Utulan keittiön pääkokki.

Työskentelin vuosia sähköasennusten parissa, osana valtameripurjehdusten miehistöä ympäri maailmaa ja kouluttaen oppilaita vapaasukeltamisen hengenpidättämisen taidoissa. Päädyin lopulta kouluttautumaan Rebirthing-hengitysterapeutiksi vuonna 2012, ja olen kiertänyt ympäri pohjois-Eurooppaa hengitysmatkoja pitäen.

 

Jooga ja intuitiivinen liike on lähellä sydäntäni ja olen kouluttautunut chakrajoogaopettajaksi.

Olen toiminut Maijun aisaparina Utula Naturessa kesästä 2020 lähtien ja haluan olla luomassa Utulassa ihmisille tilaa, jossa rauhoittua läsnäoloon ja itsen äärelle hektisessä ja paineisessa maailmassa.

Salla.jpg

SALLA SÄRKELÄ

Brain relief -hoitajaharjoittelija, Tunnevyöhyketerapia-opiskelija

Olen rentoutushoitaja, ja käyn Utulassa tekemässä tilauksesta rentoutus-hoitoja. Asun Lappeenrannassa, ja parasta täällä on yhteys juuriini sekä Etelä-Karjalan rakas luonto harjuisine männikkömetsineen.

Luonto on minulle suuri voimavara ja rauhoittumisen paikka, ja siksi onkin upeaa tarjota rentouttavia hoitoja Utulan upeassa luonnonrauhaisassa miljöössä.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani optikko, mutta vuosien varrella aloin kaivata päätoimisen työni rinnalle jotain muuta. Lähdin opiskelemaan luonnollisten kehohoitojen ihmeellistä maailmaa aikeenani toivottaa tervetulleeksi hitaampaa ja stressivapaampaa elämäntapaa niin itselleni kuin asiakkaillenikin.

 

Tässä sitä ollaan, elämänoppilaana antamassa eteenpäin sitä, mitä itse rakastan, ja mikä on arvomaailmani mukaista.

Koen, että hyvinvointimme koostuu kehon, mielen ja sielun tasapainosta.

Hoidoillani haluan tarjota hetken hengähdyksen ja mahdollisuuden palata itsesi äärelle sekä tukea sisäisen rauhan tilasi löytämisessä turvallisen kosketuksen kautta.

 

Rentoutunut ja levollinen olo herättelee viisaan kehomme omia palautumisen mekanismeja. Sisäinen tyyneys heijastuu ulkoiseen elämäämme ja turvan tilasta käsin pulppuaa myös aito ilo elämästä sellaisenaan.

16.jpg

HANI

Retriitti- ja hoitoassistentti (harjoittelussa)

Hani on 1,5-vuotias hellyydenkipeä labradorinnoutajatyttö, joka harjoittelee ensimmäisiä kesiään asiakastyössä Utula Naturessa.

 

Harjoittelussa opetellaan muun muassa asiakkaiden rauhallista tervehtimistä sekä ulkotiloissa pysymistä. Vaikka tilojen ovet olisivat auki, saa Hani saa tulla sisään vain erikseen kutsuttuna. Majoitushuoneet sekä joogateltta ovat täysin koiravapaita tiloja.

Hani on ystävällinen, mutta välillä virkaintoinen innokas teinikoira, jonka alkuinnostus laantuu nopeiten siten, että hän pääsee nuuhkaisemaan kättäsi. Tämän jälkeen olettekin loppuelämän kavereita!

Kerrothan meille varatessasi majoituksesi, jos pelkäät koiria, niin voimme tutustua yhdessä rauhassa tai pitää Hanin eri tiloissa.

Miksi oma arvomaailma on hyvä tiedostaa?

On tärkeää tiedostaa omat arvot, jotta voi myös tiedostaa, elääkö omaa elämäänsä vain jonkun muun. Mikä on sinulle tärkeää elämässä? Elätkö arvojesi mukaan? Kohtaavatko arvomaailma ja elämä, jota elät?

Omien arvojen vastainen elämä on merkittävä uupumuksen syy. Monet negatiiviset tunteet, kuten turhautuneisuus, stressi ja tyytymättömyys voivat johtua siitä, että toimit arvojesi vastaisesti.  

Utula Naturessa Sinulla on lupa keskittyä vain itseesi ja omaan hyvinvointiisi sekä oman arvomaailmasi löytämiseen. Pysähdy ja mieti, mitä muutosta elämäsi kaipaa ja mitä muutos sinulta vaatii.

 

Lämpimästi tervetuloa Utula Natureen virittäytymään luonnon taajuudelle ja läsnäoloon.

utulanature-graffat-02_edited.png
bottom of page