top of page
93169905_120381126279710_7935401947119484928_o.jpg

TULE VIRITTÄYTYMÄÄN LUONNON TAAJUUDELLE - LÄSNÄOLOON


Haluamme tarjota Utulassa paikan, jossa pääset rauhoittumaan läsnäoloon, maadoittumaan kehoosi ja löytämään kehon kautta entistä syvemmän yhteyden itseesi ja laajemman näkökulman elämääsi. Utula on luotu turvalliseksi ja oivalluttavaksi hengähdyspaikaksi kunkin omilla ehdoillaan.

Me olemme täällä sinua varten.

utulanature-graffat-02_edited.png
"On tärkeätä säännöllisesti hidastaa vauhtia
ja kysyä itseltä viisaita kysymyksiä, kuten mihin minulla on kiire? Mihin pyrin? Kenen ihanteita oikein tavoittelen? Tuntuuko suuntani oikealta? Mitä ikinä olennaiset
kysymykset ovatkaan itselle."
Maiju 5.jpg
Paolo4.jpg
MAIJU

Yinjoogaopettaja, logoterapiaohjaaja, voimavarakeskeinen mindfulness-ohjaaja, luontoterapiaopas (ANTF), shiatsuhieroja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti- opiskelija (valm. 2024)

 

Olen Utula Naturen perustaja. Muutin osavuotisesti Helsingistä Utulan rannoille keväällä 2019 aikeena rakentaa Utula Naturesta hyvinvointiretriittipaikka. Haluan tarjota retriiteillämme ihmisille paikan jossa hidastaa vauhtia ja tulla vahvemmin läsnäoleviksi hetkeen sekä itseensä.

Koen itse haasteelliseksi arjessa pysyä  yhteydessä siihen, mikä minulle on tärkeintä velvollisuuksien, ulkopuolisten odotusten ja omien suunnitelmien toteutusvimmassa. Vaatii vauhdin hidastamista, rauhallista aikaa, tilaa, herkkyyttä ja rehellisyyttä tunnistaa ja tunnustaa, ovatko aiemmat tavoitteemme vielä itsellemme aidosti tärkeitä ja onko suunta, johon sitouduimme ehkä muutama vuosi, kuukausi tai viikko sitten vielä merkityksellinen ja ajankohtainen. Vastaus voi olla kyllä tai ei, mutta kysymysten esittäminen onkin tärkeintä.  Näille kysymyksille haluamme tarjota Utulassa  tilaa rentoutumisen ja nautinnon lisäksi. Keinovalikoimiin Utulassa kuuluvat läsnäoloon tähtäävät harjoitukset, kehoon palaaminen, hiljaisuus ja tila sekä kysymysten esittäminen itselle ja niihin vastaaminen kirjoittaen.

Olen aikaisemmalta ammatiltani sisustussuunnittelija. Vuonna 2014 koin lähestyvää 40:n rajapyykkiä uumoilevan tarkoituskriisin ja tajusin, että haluan rakentaa sellaista elämää joka tukee omaa ja toisten hyvinvointia. Rakas 14-vuotinen harrastukseni muuttui vuonna 2016 yinjoogaopettajan koulutukseksi ja myöhemmin olen kouluttautunut luontoterapiaoppaaksi, logoterapiaohjaajaksi sekä voimavarakeskeiseksi mindfulnessohjaajaksi. Valmistun Ratkaisukeskeiseksi Lyhytterapeutiksi 2024. Olen tehnyt myös shiatsuhierontaa vuodesta 2015.

PAOLO

Rebirthing-hengitysterapeutti, chakrajoogaopettaja, vapaasukellus-opettaja, Utulan pääkokki, Reiki Master

Olen brittiläis-maltalainen ja tuon omalla kulttuuriperimälläni monikulttuurillisen vivahteen Utulaan. Olen viettänyt  vuosia maailmalla maissa kuten Chile, etelä-Afrikka ja Hollanti ja  Skandinaviaan minut lopulta toi luonto, rauha, avarat tilat ja metsä. Tunsin ensihetkestä vahvaa yhteydentunnetta Suomeen, suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin.

Utula oli minulle kuin saapuminen kotiin; aava Saimaa muistuttaa minua merestä ja puut toivottivat halauksellaan tervetulleeksi matkusteluvuosien jälkeen. Voin sanoa, ettei ole toista paikkaa kuten Utula. Rakastan vesiurheilulajeja, metsässä vaeltelua, sekä uusien herkullisten reseptien kehittelyä. Olenkin Utulan keittiön pääkokki.

Työskenneltyäni vuosia sähköasennusten parissa, osana valtameripurjehdusten miehistöä ympäri maailmaa ja kouluttaen oppilaita vapaasukeltamisen hengenpidättämisen taidoissa, kouluttauduin Rebirthing-hengitysterapeutiksi vuonna 2012 ja olen kiertanyt ympäri pohjois-Eurooppaa hengitysmatkoja pitäen. Jooga ja intuitiivinen liike on lähellä sydäntäni ja olen kouluttautunut chakrajoogaopettajaksi.

 

Olen toiminut Maijun aisaparina Utula Naturessa kesästä 2020 lähtien ja haluan olla luomassa Utulassa ihmisille tilaa, jossa rauhottua läsnäoloon ja itsen äärelle hetkisessä ja paineisessa maailmassa.

Salla.jpg
SALLA

Brain relief -hoitajaharjoittelija, Tunnevyöhyketerapia-opiskelija

Olen rentoutushoitaja ja käyn Utulassa maanantaisin tekemässä lempeitä kehohoitoja. Asun Lappeenrannassa ja parasta täällä on yhteys juuriini sekä Etelä-Karjalan rakas luonto harjuisine männikkömetsineen. Luonto on minulle suuri voimavara ja rauhoittumisen paikka, ja siksi onkin upeaa päästä tarjoamaan rentouttavia hoitoja Utulan upeassa luonnonrauhaisassa miljöössä.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani optikko, mutta vuosien varrella aloin kaivata päätoimisen työni rinnalle jotain muuta. Lähdin opiskelemaan luonnollisten kehohoitojen ihmeellistä maailmaa aikeenani toivottaa tervetulleeksi hitaampaa ja stressivapaampaa elämäntapaa niin itselleni kuin asiakkaillenikin. Tässä sitä ollaan, elämänoppilaana antamassa eteenpäin sitä, mitä itse rakastan.

Koen, että hyvinvointimme koostuu kehon, mielen ja sielun tasapainosta.

Hoidoillani haluan tarjota hetken hengähdyksen ja mahdollisuuden palata itsesi äärelle sekä tukea sisäisen rauhan tilasi löytämisessä turvallisen kosketuksen kautta. Rentoutunut ja levollinen olo herättelee viisaan kehomme omia palautumisen mekanismeja. Sisäinen tyyneys heijastuu ulkoiseen elämäämme ja turvan tilasta käsin pulppuaa myös aito ilo elämästä sellaisenaan.

Havut.jpg
TYÖNVAIHTOLAISET

Keittiöapulaiset, huoneiden siistijät ja saunan lämmittäjät

Haemme kesälle 2023 työvaihtoapulaisia Workaway-verkoston kautta. Tutustu Workawayhyn ja profiiliimme siellä, mikäli haluat tulla viettämään kesää Utulaan osaksi tiimiämme. Haemme kahta apulaista toukokuun lopusta syyskuun alkuun.

16.jpg
HANI

Retriitti- ja hoitoassistentti (harjoittelussa)

Hani on 1,5-vuotias hellyydenkipeä labradorinnoutajatyttö, joka harjoittelee ensimmäisiä kesiään asiakastyössä Utula Naturessa. Harjoittelun kohteina on mm.  asiakkaiden rauhallinen tervehtiminen sekä ulkotiloissa pysyminen, siitä huolimatta, että talojen ovet olisivat auki. Hani saa tulla sisään vain erikseen kutsuttuna ja majoitushuoneet sekä joogateltta ovat täysin koiravapaita tiloja.

Hani on ystävällinen, mutta völillä virkaintoinen innokas teinikoira, jonka alkuinnostus laantuu nopeiten, kun hän pääsee nuuhkaisemaan kättäsi, minkä jälkeen olette heti loppuelämän kaverit! Kerrothan meille varatessasi majoituksesi, jos pelkäät koiria, niin voimme tutustua yhdessä rauhassa tai pitää Hanin eri tiloissa!

bottom of page