top of page
UtulaDSC07641.jpg

TUTUSTU 4 JA 6 PÄIVÄN RETRIITIN OHJELMAAN 2024

 Voit saapua meille joko tiistaina tai torstaina:

* 6 päivän retriitti alkaa tiistaina klo 15  ja loppuu sunnuntaina klo 14

** 4 päivän retriitti alkaa torstaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 14 

 

HUOM! Voit saapua retriitille sovittaessa myös myöhemmin, mutta tällöin jäät paitsi aloituspiiristä ja saat yleiset ohjeet paperilla. Ohjatut aktiviteetit pidetään kaksikielisesti (suomi+englanti). 

Aloituspiiri ja laskeutuminen hiljaisuuteen tapahtuu yhdessä retriitin aloituspäivänä (tiistai tai torstai) kehotietoisuus-/levon meditaatio tunnin jälkeen. Aloituspiirissä käymme läpi vielä käytännön asioita, luovumme älylaitteistamme, kirjoitamme retriitin intention paperille ja jaamme sen piirille ääneen, niin halutessamme.

Kehotietoisuus tunti ( Embodiment) on rauhallinen tunti, joka yhdistelee saumattomasti tietoista liikettä yinjoogasta tuttuihin lempeisiin asentoihin. Keskittymällä hienovaraisiin kehontuntemuksiin ja pitämällä taukoja liikkeestä vahvistamme läsnäoloa kehossa, opimme kuuntelemaan kehon viestejä ja annamme keholle sekä mielelle rauhassa aikaa saapua retriitille.

Levon meditaatio (Restful Meditation) on makuulla, mukavassa asennossa tehtävä hiljaisuuden meditaatio. Harjoituksessa pidämme huomiomme intentiossamme luovuttaa kehomme paino täysin alustan kannatteluun ja hellittää kehon sekä mielen jännityksistä siellä missä se on mahdollista. Kun huomaamme huomiomme karanneen ajatusten matkaan, palautamme sen uudestaan intentioomme antautua täysin painovoiman kannatteluun. 

Terapeuttiset keskustelut (Therapeutical Talks) ovat kahdenkeskisiä ja luottamuksellisia keskusteluita metsäterapiahuoneessa 09:00-12:00 välisenä aikana. Keskustelussa voit jakaa retriitillä nousseita tuntemuksia ja pohdintoja sekä saada halutessasi saada ohjausta teemasi itsenäiseen työstöön. Kukin keskustelu kestää 30min ja aika varataan kirjoittamalla nimi listaan terapiahuoneen seinässä. Joka päivä pidetään 4 keskustelua, joten jos et ehtinyt jonain päivä keskusteluun, olet ensimmäisten joukossa seuraavana päivänä. Voit myös varata seuraavan ajan vaikka heti ensi aiemman jälkeen.

Luontokävelyillä (Silent Hike)  lähdemme kävelylle yhdessä hiljaisuudessa. Reitti kulkee pitkin 2km pituista Huuhanrannan luonnonhiekkarantaa aina näköalapaikalle, josta avautuu hieno maisema Saimaan saariston ylle. Reitin pituus on n. 8 kilometriä ja se kävellään rauhallisesti jonossa. 

Kirkkovenesoutu (Silent Row) on hiljainen ja meditatiivinen yhteinen souturetki lähisaareen, johon rantaudumme ja saamme aikaa viettää omaa aikaa tutkien luontoa tai viettäen aikaa valitsemallamme tavalla. Soututahti on hyvin rauhallista ja kestää n. 30 min suuntaansa.

Itsenäiset aktiviteetit (Independent activities) 

Loppupiiri ja hiljaisuuden päättyminen

 

utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png

TUNNELMIA RETRIITILTÄ

bottom of page