top of page
2a2e3e34-ce1a-4764-a79f-071330a84b7b_edited.jpg

RETRIITTI  – USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

K: "Onko retriitti suomenkielinen?"

Retriitti ohjataan täysin kaksikielisesti, suomeksi ja englanniksi (kun meillä on kansainvälisiä vieraita). Vapaavalintainen terapeuttinen keskustelu ja jakaminen alkupiireissä tapahtuu aina omalla kielessäsi.

K: "Voinko osallistua vain osaan aktiviteeteista ja pitääkö asiasta ilmoittaa etukäteen?"

V: Ruokailuajat, alkupiiri ja lopetuspiiri ovat ainoat kiinteät elementit retriitissäsi. Sinulla on mahdollisuus muokata retriitistäsi juuri omiin tarpeisiisi sopiva; kaikki aktiviteetit ovat vapaaehtoisia eikä sinun tarvitse päättää mistään etukäteen vaan voit tehdä valintoja tarpeesi mukaan. Aktiviteetteihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, poikkeuksena henkilökohtainen terapeuttinen keskustelu, johon varataan aika kirjoittamalla nimi listaan terapiatalon seinässä.

K: "Miten saavun Utula Natureen?"

Pääset meille julkisilla kulkuvälineillä ottamalla linja-auton tai junan Imatran Matka-asemalle. Sieltä olemme järjestäneet yhteiskuljetuksen retriitin aloituspäivinä (tiistaisin ja torstaisin) Utula Natureen perille asti. Kyyti kestää 45min suuntaansa ja se tulee tilata etukäteen. Pääset yhteiskuljetuksella vastaavasti takaisin Imatralle sunnuntaina.

K: "Mitä digipaasto tarkoittaa?"

Digipaasto on olennainen osa retriitin sisältöä, sillä älylaitteet ovat olennainen tekijä, joka kuormittaa meitä ja jatkuvasti keskeyttää olemista omien tunteiden ja ajatusten kanssa. Ennen laskeutumista hiljaisuuteen infotilaisuuden jälkeen, keräämmekin älylaitteet säilöön retriitin ajaksi. Vaihtoehtoisesti voit laittaa puhelimesi lentokone-tilaan retriitin ajaksi. Voit luopua myös muista arvoesineistä, jotka haluat laitettavan lukolliseen säilöön retriitin ajaksi.

K: "Mitä otan mukaan retriitille?"

Vuorokausihintaan sisältyvät pyyhkeet ja lakanat, joogatarvikkeet ja henkilökohtainen torkkupeitto. Ota retriitille mukaan mukavat kävelykengät, kerrostettavaa säänmukaista vaatetusta, uimapuku, aamutakki/saronki (jos omistat), kirjoitusvälineet ja vihko, juomapullo, korvatulpat, hattu, sandaalit (kätevät kulkiessa rakennuksesta toiseen) ja reppu.

K: "Mitä hiljainen retriitti tarkoittaa?

Hiljainen retriitti tarkoittaa retriittiä jolla emme puhu retriitin alettua, pois lukien vertaispiirit ja terapeuttiset yksilökeskustelut. Elekieli ja hymy auttavat tilanteessa, kun sitä tarvitaan.  Laskeudumme hiljaisuuteen yhdessä ensimmäisen päivän infotilaisuuden jälkeen ja lopetamme hiljaisuuden yhdessä viimeisenä päivänä. Hiljainen retriitti ei tarkoita kuitenkaan sitä, että retriitillä olisi 100% hiljaista; emme ole erämaassa, joten lähimaastosta/järveltä voi kuulua ihmisten tai elämisen ääniä. Henkilökunta ohjaa toimintaa ääntä käyttäen.

K: "Miten retriitillä kommunikoidaan, jos tarve tulee?"

Huonetoverin kanssa voit kommunikoida tarvittaessa kirjoittamalla asiasi lapulle ja jättämällä lapun tämän yöpöydälle. Henkilökunnalle voit myös jättää nimellä varustetun lapun ilmoitustaululle, johon jätämme sinulle vastaavasti vastauksen. Mikäli asiasi on kiireellinen, voit toki tulla kertomaan meille asiasi milloin tahansa ja voimme mennä puhumaan vastaanottohuoneeseen yksityisesti. 

K: Miten perheeni saa minut kiinni hätätilanteessa?

Voit antaa perheellesi / läheisille Utula Naturen numeron +358 40 758 2335, johon he voivat laittaa viestin, jonka haluavat sinulle välitettävän tai jos haluavat sinun soittavan takaisin.

K: "Mitä jos hiljaisuus alkaa tuntumaan epämukavalta?"

On hyvin oletettavaa, että hiljaisuuteen laskeuduttua kohtaat levottomuuden tunteita. Osa näistä voi olla "vieroitusoireita" esim. puhelimen käytön lopettamisesta ja merkki siitä, että olet juuri oikealla tiellä tullessa retriitille. Epämukavat oireet väistyvät muutamassa päivässä ja palkkiona on kauan kaivattu yhteys itseesi sekä rentoutuva mieli.  Retriitti on mahdollista toki keskeyttää koska tahansa, jos se tuntuu oikealta.

utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png

TUNNELMIA RETRIITILTÄ

UTULA NATURESTA SANOTTUA

”Ruumis ja mieli ravittuina, hartiat hierottuina, lihakset yin-rentoina, olemme kiitollisia. Pitkälle syksyyn mieli lämmitettynä tästä kokemuksesta!”

 ”Fantastinen paikka ja erinomaisella maulla toteutettu sopivan rento B&B. Palvelu, ruoka ja fasiliteetit täysiä kymppejä! ”

"Paikka on rauhallinen, persoonallinen, lepoa sielulle ja silmille. Puhdasta ja raikasta, Maiju ja Paulo todella ystävällisiä ja huomaavaisia. Aivan paras paikka Suomessa. Aamiainen erinomainen tavanomaisesta poiketen. Konsepti erinomainen, ei tungosta! Kaikilla tilaa olla rennosti. "

”Pala taivasta Saimaalla. Paikka rauhottumiselle, reflektoinnille ja voimaantumiselle luonnossa, joka näyttää meille todellisen kauneutensa.”

bottom of page