top of page
UtulaDSC07301.jpg
utulanature-graffat-02_edited.png

PAINA "PAUSE"-NAPPULAA, KUN UUPUMUS OTTAA VALLAN


Uupumus on mielen ja kehon reaktio pitkään jatkuneeseen väsymykseen. Se oirehtii muun muassa jatkuvana väsymyksenä, merkityksettömyyden tunteena ja keskittymiskyvyn puutteena. Monesti uupumukseen havahdutaan vasta sitten, kun se alkaa oirehtia fyysisesti.

Kun huomaat, että uupumus alkaa ilmoitella itsestään, on syytä painaa "pause"-nappulaa riittävän ajoissa.

 

Utula Nature on turvasatama Sinulle, joka tarvitset muutakin kuin lomaa. Utula Naturen hiljaisuus, digipaasto ja terapeuttinen tuki mahdollistavat täydellisen irtautumisen maailman hälystä ja ulkoa tulevilta vaatimuksilta.

Pysähdy, hiljenny ja löydä syvempi yhteys itseesi Utula Naturessa, Saimaan rannalla.

RETRIITIN HYÖDYT

Tällaisia hyötyjä saat retriitiltämme:

 • Voimavarasi palaavat ja uupumus alkaa väistyä, kun saat vain olla, vailla aikatauluja sekä arjen vastuita ja velvollisuuksia. Vähitellen kehosi ja mielesi rauhoittuvat lepoon.

 

 • Yhteys itseesi vahvistuu, kun ulkopuoliset ärsykkeet ja vaikuttimet suljetaan pois. Sisäinen äänesi ja ajatuksesi nousevat tietoisuuteesi, ja tulet entistä tietoisemmaksi suhteesta itseesi ja elämääsi.
   

 • Tunteesi selkenevät, kun niillä on tilaa nousta pintaan ja tulla kokemisen kautta vapautetuiksi. Tunteillamme on aina myös jokin viesti meille, ja nyt niille on tilaa tulla vastaanotetuksi ja ymmärretyksi.
   

 • Mielesi rauhoittuu ja keskittymiskykysi elpyy, kun annat mielellesi aikaa asettua ja saat taukoa ärsyketulvasta. Joskus mielen levottomuus voi johtua siitä, että välttelet tunteitasi ja pidät siksi itsesi keinotekoisesti kiireisenä. Mielen rauhoittuessa tietoisuuteen alkaa nousta uudenlaisia, arkisesta ajattelusta poikkeavia ajatuksia ja ideoita syvemmältä itsestä.
   

 • Elämäsi suunta ja ratkaisut kirkastuvat, kun retriitillä palaat yhteyteen oman kokemuksesi kanssa ja lopetat itsesi välttelyn ja pakoon juoksemisen. Näin kohtaat sen miltä sinusta oikeasti tuntuu ja mitä ajattelet. Todellisuuden kohtaaminen kirkastaa suunnan, johon haluat lähteä etenemään elämässäsi. Ratkaisut löytyvät ja suunta parempaa kohden alkaa avautua vasta, kun haasteet ja toimimaton uskalletaan ja osataan kohdata silmästä silmään.

ONKO RETRIITTI SINUA VARTEN?

 

Hiljaisuuden retriittimme on sinua varten, kun:

 • Tunnet jatkuvaa pakottavaa kiireen tunnetta ja vaikeutta pysähtyä.

 

 • Huomaat, että olet riippuvainen kiireestä, jatkuvasta tekemisestä ja ulkopuolisesta sisällöstä (podcastit, some, kirjat jne.). Koet vaikeutta olla hiljaa ja tekemättä mitään, vaikka tiedät sisimmässäsi, että tarvitset sitä kipeästi.
   

 • Tunnet, ettei arjestasi löydy riittävästi aikaa tai tilaa löytää kadotettua yhteyttä syvimpiin tunteisiin, tarpeisiin ja unelmiin ja haluat kokea tuon yhteyden jälleen.
   

 • Olet epävarma siitä, elätkö arvojesi ja unelmiesi mukaista elämää, ja kaipaat aikaa ja tilaa arvioida tilannetta rehellisesti.
   

 • Tunnet uupumusta, kaipaat lepoa ja aikaa eritellä uupumuksen syitä ja oivaltaa, mikä elämässä vaatii muutosta.

 

 • Olet utelias, miltä tuntuu olla ilman puhelinta ja omien ajatusten kanssa useiden päivien ajan ja aavistat, että se voi tukea hyvinvointiasi.

 • Kaipaat vaihtelua maisemiin ja aikaa olla itseksesi. Haluat taukoa arkisista velvollisuuksista.

 

JÄNNITTÄÄKÖ HILJAISUUS?

Jos suunnittelet osallistumista hiljaisuuden retriitille ensimmäistä kertaa, on tavallista, että jännität uutta kokemusta. Saatat pohtia, että mitä jos et pystykään olemaan hiljaa tai mitä jos et pidäkään siitä ja haluat pois. Nämä ovat normaaleja ajatuksia uuden äärellä.

Kokemuksemme mukaan totut yllättävänkin nopeasti hiljaisuuteen ja alat nauttia siitä, sen mukanaan tuomasta levosta sekä luvasta olla hiljaa yhdessä. Sosiaaliset paineet häviävät ja löydät rauhan ja tilaa omille ajatuksillesi.
 

UUPUMUS VOI LIITTYÄ PADOTTUIHIN TUNTEISIIN

Hiljaisuudessa olo voi kuitenkin olla myös haasteellista, sillä kaikki mitä emme itsestämme arjessa tiedosta ja mitä retriitillä nousee tietoisuuteen, ei välttämättä ole vain mieluisaa. Näiden tunteiden kohtaaminen on rohkeaa ja tarpeellinen vaihe, jotta voimme muuttaa elämämme kurssia ja asenteitamme sekä tuntea aidosti parempia tunteita tulevaisuudessa.

Hiljaisuuden retriitillä on tavallista, että koet esimerkiksi seuraavia, yllättäviä tunteita:

 • Omat tuomitsevat, arvottavat tai muulla tavoin häiritsevät ajatukset ja sisäinen puhe.
   

 • Ohitetut, padotut tai kielletyt tunteet, jotka saattavat nousta pintaan.

 

 • Epämukavat kehotuntemukset, kun herkistyt keholliselle kokemuksellesi, ja hermoston yliviritys, levottomuus tai kivut nousevat pintaan.
   

 • Riippuvuudet ulkopuolisiin ärsykkeisiin, esimerkiksi digilaitteisiin, nettiin, ruokaan ja toisiin ihmisiin, jotka estävät kohtaamasta omaa olotilaasi ja ajatuksiasi.
   

 • Tunne, että sinun on vaikeaa olla omassa seurassa.
   

 • Uupumus, joka nousee, kun lopetat suorittamisen ja uupumusta pakoon juoksemisen.
   

Et ole näiden mahdollisten vaikeiden kokemusten kanssa yksin. Retriittiin sisältyy mahdollisuus vertaisjakamiseen piirissä sekä kahdenkeskisiin terapeuttisiin keskusteluihin koulutetun ratkaisukeskeisen terapeutin (valm. 2024), logoterapia-, mindfulness-, luontoterapia- ja yinjooga-ohjaajan kanssa.

Oli haasteenasi sitten riittämättömyyden tai tyhjyyden tunne tai vaikka uupumus, voit milloin tahansa tulla juttelemaan.Lue meistä lisää täältä.
 

utulanature-graffat-02_edited.png

UTULA NATURESTA SANOTTUA

"Kiitos rauhasta, harmoniasta, ystävällisyydestä, sielua hellivistä löylyistä, herkullisista ruoista ja pehmeistä sängyistä. Kokemus ylitti odotuksemme."

"Aivan huikeat puitteet olette luoneet! Tällaisessa miljöössä ja energiassa yksilön sisäinen voima ja viisaus pääse nousemaan esiin."

"Paikka, maisema, puhdas vesi, ruoka, valkoinen hiekka, emäntä & henkilökunta. Kaikki - Utula Nature täytyy itse kokea, sitä ei voi sanoin kuvailla. ”

”Utula Naturen sijainti Saimaan rannalla on huikean hieno! Moni asia paikan suunnittelussa ja toiminnassa on hienosti mietitty vieraiden hyvää oloa ajatellen. Menisin mieluusti uudestaankin!”

bottom of page