top of page
UtulaDSC07301.jpg

MITÄ HYÖTYJÄ VOIT

ODOTTAA RETRIITILTÄ?

Retriitillä voit huomata, että vähitellen

 

Voimavarasi palaavat, kun saat vain olla, vailla aikatauluja sekä arjen vastuita ja velvollisuuksia. Vähitellen kehosi ja mielesi rauhottuvat lepoon.

 

Yhteys itseesi vahvistuu, kun suljemme pois ulkopuolisia ärsykkeitä ja vaikuttimia. Sisäinen äänemme ja ajatukset nousevat väistämättä tietoisuuteemme ja tulemme entistä tietoisemmiksi suhteesta itseemme ja elämäämme.

 

Tunteesi selkenenevät, kun tunteilla on tilaa nousta pintaan sekä tulla kokemisen kautta vapautetuiksi. Tunteillamme on aina nyös jokin viesti meille ja nyt sille on tilaa tulla vastaanotetuksi ja ymmärretyksi.

 

Mieli rauhoittuu ja keskittymiskyky elpyy, kun annat mielellesi aikaa asettua ja saat taukoa ärsyketulvasta. Joskus mielen levottomuus voi johtua siitä, että välttelet tunteitasi ja pidät siksi itsesi keinotekoisesti kiireisenä. Mielen rauhoittuessa, tietoisuuteen alkaa nousta uudenlaisia, arkisesta ajattelusta poikkeavia ajatuksia ja ideoita syvemmältä itsestä.

 

Suunta ja ratkaisut kirkastuvat, kun retriitillä palaat yhteyteen oman kokemuksesi kanssa ja lopetat itsesi välttelyn ja pakoon juoksemisen ja näin kohtaat sen miltä sinusta oikeastaan tuntuu ja mitä ajattelet. Todellisuuden kohtaaminen on lähtökohta ja kirkastaa suunnan, johon haluat lähteä etenemään elämässäsi. Ratkaisut löytyvät ja suunta parempaa kohden alkaa avautua vasta, kun haasteet ja toimimaton uskalletaan ja osataan kohdata silmästä silmään.

JÄNNITTÄÄKÖ HILJAISUUS?

 

Jos suunnittelet osallistumista hiljaisuuden retriitille ensimmäistä kertaa, on yleistä jännität uutta kokemusta. Saatat pohtia, mitä jos et "pystykään olemaan hiljaa?" tai mitä "jos et pidäkään siitä ja haluat pois"? Nämä ovat normaaleita ajatuksia uuden äärellä. Kokemuksemme on, että totut hiljaisuuteen ja alat nauttia siitä, sen antamasta tilasta ja levosta sekä luvasta olla hiljaa yhdessä, yllättävänkin nopeasti.  

 

Hiljaisuudessa olo voi kuitenkin olla joskus kaikille meille myös haasteellista, sillä kaikki mitä emme itsestämme arjessa tiedosta ja mitä retriitillä nousee tietoisuuteen, ei välttämättä ole vain mieluisaa. Näiden tunteiden kohtaaminen on rohkeaa ja tarpeellinen vaihe, jotta voimme muuttaa elämämme kurssia, asenteitamme tms. ja tuntea aidosti parempia tunteita tulevaisuudessa. Saatatkin tulla tietoiseksi esim. seuraavista asioista:

 

  • Omista tuomitsevista, arvottavista tai muilla tavoin häiritsevistä ajatuksista ja sisäisestä puheesta.

 

  • Ohitetuista, padotuista tai kielletyistä tunteista, jotka saattavat nousta pintaan.

     

  • Epämukavista kehontuntemuksista, kun herkistyt keholliselle kokemuksellesi ja hermoston yliviritys, levottomuus tai kivut nousevat pintaan.

     

  • Riippuvuuksista esim. ulkopuolisiin ärsykkeisiin (digilaitteisiin, ruokaan, toisiin ihmisiin jne.), jotka estävät kohtaamasta omaa olotilaasi ja ajatuksiasi.

.

  • Siitä, että sinun on vaikeaa olla omassa seurassa.

 

  • Uupumuksesta, joka nousee, kun lopetat suorittamisen ja uupumusta pakoon juoksemisen.

 

Et ole mahdollisten vaikeiden kokemusten kanssa yksin ja olet turvallisessa kannattelussa retriitillä. Retriittiin sisältyy mahdollisuus vertaisjakamiseen piirissä sekä kahdenkeskisiin terapeuttisiin keskusteluihin koulutetun ratkaisukeskeisen terapeutin (valm. 2024), logoterapia- , mindfulness-, luontoterapia- ja yinjoogaohjaajan kanssa. Voit myös milloin tahansa tulla puhumaan myös keskusteluiden ulkopuolella, jos tarve siihen nousee. Lue meistä lisää täältä.
 

utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png

UTULA NATURESTA SANOTTUA

"Kiitos rauhasta, harmoniasta, ystävällisyydestä, sielua hellivistä löylyistä, herkullisista ruoista ja pehmeistä sängyistä. Kokemus ylitti odotuksemme."

"Aivan huikeat puitteet olette luoneet! Tällaisessa miljöössä ja energiassa yksilön sisäinen voima ja viisaus pääse nousemaan esiin."

"Paikka, maisema, puhdas vesi, ruoka, valkoinen hiekka, emäntä & henkilökunta. Kaikki - Utula Nature täytyy itse kokea, sitä ei voi sanoin kuvailla. ”

”Utula Naturen sijainti Saimaan rannalla on huikean hieno! Moni asia paikan suunnittelussa ja toiminnassa on hienosti mietitty vieraiden hyvää oloa ajatellen. Menisin mieluusti uudestaankin!”

bottom of page