top of page
Tamia.jpg
utulanature-graffat-02_edited.png

TUTUSTU 4 JA 6 PÄIVÄN RETRIITIN OHJELMAAN 2024

utulanature-graffat-02_edited.png

 Voit saapua meille joko tiistaina tai torstaina:

* 6 päivän retriitti alkaa tiistaina klo 15  ja loppuu sunnuntaina klo 14

** 4 päivän retriitti alkaa torstaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 14 

 

HUOM! Voit saapua retriitille sovittaessa myös myöhemmin, mutta tällöin jäät paitsi aloituspiiristä ja saat yleiset ohjeet paperilla. Ohjatut aktiviteetit pidetään kaksikielisesti (suomi+englanti). 

Saapuminen retriitille (arrival) tapahtuu 13:00-15:00 välillä. Voit saapua joko omalla autolla, pyörällä tai sitten voit varata yhteiskuljetuksen Imatralta Utulaan ja takaisin osoitteesta info@utuanature.com tai ilmoittaa kyydin tarpeesta retriitinvarauslomakkeella. Yhteiskuljetus saapuu Utulaan n. klo 14:00. Kun saavut meille, ilmoittaudu vastaanottohuoneessa, josta sinut ohjataan omaan huoneeseen ja toivotetaan tervetulleeksi.

Käytännön asiat ja laskeutuminen hiljaisuuteen (info/into silence) tapahtuu yhdessä retriitin aloituspäivänä (tiistai tai torstai) ennen ohjattua tuntia. Käymme läpi vielä käytännön asioita ja luovumme älylaitteistamme yhdessä. Teillä on mahdollisuus kysyä  ja saada vastaukset mihin tahansa kysymyksiin liittyen käytäntöihin tai ohjelmaan ennen hiljaisuuteen laskeutumista.

Kehollinen äänimatka (embodied sound journey)  on ohjattu soittimien värähtelyn hoitavaan vaikutukseen perustuva tunti, jossa asetumme ja teemme olomme mahdollisimman mukavaksi selinmakuulla ottaen vastaan värähtelyn vaikutukset kehossamme. Jokainen äänimatka on uniikki ja niissä käytetään apuna perinteisiä eri kulttuureista tuttuja terapeuttisia soittimia kuten rumpuja, koshi-kelloja, merirumpuja, äänimaljoja, sadekeppiä jne. Tunti alkaa ja päättyy tietoisuuden tuomisella kehontuntemuksiin hiljaisuudessa.

Jakamispiirissä (sharing cirlce) saat mahdollisuuden jakaa vertaisryhmässä retriittikokemuksestasi tavalla joka tuntuu sinusta hyvältä, omalla kielelläsi. Voit halutessasi myös vaan kuunnella olla mukana piirissä hiljaisuudessa. Piiri ei ole keskusteleva, joten piirissä ei kommentoida toisten kokemuksia vaan harjoitellaan toistemme kuulemista ja kuulluksi tulemista avoimella mielellä ja sydämellä.

Terapeuttiset keskustelut (Therapeutical Talks) ovat kahdenkeskisiä ja luottamuksellisia keskusteluita metsäterapiahuoneessa 09:00-12:00 välisenä aikana. Keskustelussa voit jakaa retriitillä nousseita tuntemuksia ja pohdintoja sekä saada halutessasi saada ohjausta teemasi itsenäiseen työstöön. Kukin keskustelu kestää 30min ja aika varataan kirjoittamalla nimi listaan terapiahuoneen seinässä. Joka päivä pidetään 4 keskustelua, joten jos et ehtinyt jonain päivä keskusteluun, olet ensimmäisten joukossa seuraavana päivänä. Voit myös varata seuraavan ajan vaikka heti ensi aiemman jälkeen.

Luontokävelyillä (Silent Hike)  lähdemme kävelylle yhdessä hiljaisuudessa. Reitti kulkee pitkin 2km pituista Huuhanrannan luonnonhiekkarantaa aina näköalapaikalle, josta avautuu hieno maisema Saimaan saariston ylle. Reitin pituus on n. 8 kilometriä ja se kävellään rauhallisesti jonossa. 

Kirkkovenesoutu (Silent Row) on hiljainen ja meditatiivinen yhteinen souturetki lähisaareen, johon rantaudumme ja saamme aikaa viettää omaa aikaa tutkien luontoa tai viettäen aikaa valitsemallamme tavalla. Soututahti on hyvin rauhallista ja kestää n. 30 min suuntaansa.

Itsenäiset aktiviteetit (Independent activities/rest) ovat moninaisia ja voit valita niistä itsellesi ja oloosi sopivimmat. Jos kaipaat liikettä, voit lähteä pyöräilemään, kävelemään luontopolulle, soutamaan, suppaamaan tai tehdä omaa kehollista tai meditaatioharjoitusta joogateltassa. Voit myös valita osallistua itseohjautuvaan terapeuttiseen prosessin työkirjan avulla (teemoina Digimindfulness, Digidetox tai mikä tahansa omavalintainen teema (esim. uupumus, unelmat, ihmissuhteet tms.) Saat tukea prosessointiin yksilöllisistä keskusteluista tarvittaessa. Voit hyvin käyttää ajan myös lepoon ja itsesi kanssa olemiseen, tekemättä yhtään mitään.

Hiljaisuuden päättyminen (closing circle/out of silence) tapahtuu yhdessä lähtöpäivän brunssin jälkeen. Loppupiirissä sinun on mahdollista jakaa kokemuksesta sen verran kuin haluat tai olla jakamatta ja esim. kirjoittaa tunnelmistasi päiväkirjaan itseäsi varten.

utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png

TUNNELMIA RETRIITILTÄ

bottom of page