top of page
Utula Nature program

VALITSE VIIKKO-OHJELMASTA
TARVITSEMASI

*Esimerkkiviikko, ohjelmassamme on mahdollisesti pientä vaihtelua viikosta toiseen ja riippuen sää olosuhteista. Ohjelma on tarkoitettu aloittelijoista tottuneempiinkin mindfulness / yin jooga harjoittajiin.

Tietoisuuden liike ( Mindful Movement) on rauhallinen joogaliikkeisiin pohjautuva kehotietoisuuden lisäämiseen ja lempeään kehonhuoltoon tähtäävä tunti. Keskittymällä hienovaraisiin kehontuntemuksiin ja pitämällä taukoja liikkeestä vahvistamme läsnäoloa kehossa, opimme kuuntelemaan kehon viestejä ja opetamme mieltämme keskittymään.

Levon meditaatio (Resting Meditation) on makuulla, mukavassa asennossa tehtävä ohjattu meditaatio. Ohjatussa meditaatio pidämme tietoisuutemme kehossamme sekä sen tuntemusten virrassa luopuen kaikesta yrittämisestä ja kiinnipitämisestä, kun antaudumme kokemuksen hetkestä toiseen muuntuvalle virralle ja alustan kannattelulle.

Tietoisuuden yinjooga (Mindful Yin Yoga) on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva joogamuoto, joka vapauttaa energian ja samalla tunteiden kulkua kehossa sekä parantaa liikkuvuuttamme luoden tilaa sidekudoksiimme. Jokainen asana on muotonsa lisäksi mahdollisuus irtipäästävään meditaatioon ja tunti onkin syvästi myös mieltä rentouttava.

Reflektiivinen kirjoittaminen (Reflection) on itsenäistä kirjoittamista, joka voi olla täysin spontaania itsen kanssa keskustelua aiheista, joita itsestä nousee tai annetuista tehtävistä/kysymyksistä, joita tarjoamme inspiraatioksi tutkisteluun laaja-alaisesti. Kysymykset pohjautuvat logoterapeuttisiin ja ratkaisukeskeisen terapian ajatuksiin ja menetelmiin.

Luontoyhteysharjoitukset (Reflection) ovat itsenäisesti, omalla ajalla ja omalla tavalla tehtäviä kirjallisesti tarjottuja harjoituksia, joissa kutsumme sinut vuorovaikutukseen luonnon kanssa aisien kautta uudella tavalla. Harjoitukset pohjautuvat ANFT:n (Association of Nature and Forest Therapy) filosofiaan.

Luontokävelyillä (Nature Therapy Walk/Mindful Nature Hike)  lähdemme  kävelylle yhdessä hiljaisuudessa. Ennen kävelyä tuomme tietoisuutemme kehoon ja aisteihimme ohjatun harjoituksen avulla. Reitti kulkee pitkin 2km pituista Huuhanrannan luonnonhiekkarantaa. Nature Therapy Walk hidas meditatiivinen kävely ja Nature Hike puolestaan reippaampi lenkki luonnossa.

Mindful Maanantai (Mindful Monday) ovat reflektoinnille ja hiljaisuudelle pyhitetty päivä. Sinun on mahdollista kokeilla 24 tunnin minipaastoa (sunnuntain illallisesta maanantain illalliseen) turvallisessa ympäristössä niin halutessasi.  Ruoka ja puhuminen on arjessamme asioita, jotka vievät huomiotamme merkittävästi itsemme ulkopuolelle. Paasto sekä puhumatta oleminen tukevat toinen toisiaan, kun käännymme sisäänpäin itseemme tuntemaan kehomme, tiedostamaan tunteemme ja kuulemaan ajatuksemme entistä selkämmin. Päivän aikana on jatkuvasti tarjolla hedelmiä ja  illallinen tarjoillaan normaalisti. Päivän päätteeksi kokoonnumme jakamaan kokemuksestamme piiriin, niin halutessamme.

Reflektiopiiri (Sharing Circle) pidetään kolme kertaa viikossa joogateltassa tai elävän tulen äärellä. Piirissä voidaan jakaa vuorollamme mistä tahansa, mikä tuntuu itselle olennaiselta hetkessä, mitä olemme pohtineet retriitin aikana tai olla jakamatta ja vain kuunnella toisia. Jakaminen voi liittyä myös reflektiivisesta kirjoittamisesta nousseisiin ajatuksiin ja kokemuksiin. Emme kommentoi lainkaan toistemme sanomisia. Jaamme ryhmässä omalla kielellämme.

Kaikki aktivitetit ovat vapaaehtoisia ja voit myös lähteä pois vapaasti kesken tunnin pois niin halutessasi. Aktiviteetit ohjataan englanniksi, kun mukana on ulkomaisia retriittiläisiä ja muutoin suomeksi.

utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png

TUNNELMIA RETRIITILTÄ

bottom of page