ME

"Utula Nature on hiljaisuuden levon retriittipaikka Saimaanrannalla. Meille on tärkeää intohimo elämän moninaisia aistinautintoja kohtaan; rakastamme kehonhoitoja, herkullista ruokaa, kauniita kattauksia sekä jaksamme ihastella lopputomasta luontoa, sen tuoksuja ja ihastuttavia kanssa-asukkeja. Haluamme tarjota Utulassa paikan, jossa olet tervetullut sellaisena kuin olet; paikan jossa rauhoittaa ja maadoittaa olemuksesi ja löytää sen kautta syvempi yhteys itseesi ja elämään. Tervetuloa!"

 • Facebook
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
MAIJU

Yinjoogaopettaja, shiatsuhieroja, logoterapiaohjaaja, jooganidraopettaja, luontoterapiaopas (ANTF), Ratkaisukeskeinen Lyhytterapeutti- opiskelija (valm. 2024), KTM (HKKK)

 

Olen Utula Nature:n perustaja. Muutin osavuotisesti Helsingistä Utulan rannoille keväällä 2019 aikeena rakentaa Utula Nature:sta jooga- ja luontoyhteysretriittipaikka. Haluan tarjota majoitusvieraillemme sekä retriitteillämme ihmisille Utulassa paikan jossa hidastaa vauhtia ja tulla vahvemmin läsnäoleviksi hetkeen sekä itseensä. Utula Nature:ssa on ympäristö, joka auttaa laskeutumaan rentouteen, avaa aistisi elämän nautinnoille ja sallii sinun olla juuri sellainen kuin olet.

 

Olen alunperin KTM ja sittemmin sisustusarkkitehti. Vuonna 2014 lähdin hakemaan uutta suuntaa työhöni hyvinvoinnin parista.  Opiskelin logoterapiaa, arvo- ja tarkoituskeskeistä terapiaa, ja valmistuin logoterapiaohjaajaksi talvella 2021. Päädyin mutkien kautta kiinalaisen lääketieteen koulun kautta opiskelemaan shiatsuhierontaa, jota olen tehnyt osatoimisesti vuodesta 2015.

Yinjoogan pariin päädyin noin 13 vuotta sitten, kun olin henkilökohtaisessa elämässä haasteellisessa vaiheessa ja tarvitsin uusia voimavaroja elämään. Yinjooga auttoi haasteellisten tunteiden kohtaamisessa ja sietämisessä, sekä opetti rentouttamaan mielen ja kehon. Elämäntilanteet helpottuivat, mutta ”yin” jäi rakkaana harjoituksena elämään. Lopulta kävin yinjoogaopettajan perusteiden koulutuksen vuonna 2017 (50h), josta lähtien olen pitänyt tunteja niin Helsingissä kuin Ruokolahdella. 2020 syvensin koulutustani aina 200 tuntiseen yinjoogaopettajakoulutukseen. Keväällä 2021 lisäkouluttauduin joogonidra -opettajaksi.

 

Luontoterapian löysin vuonna 2018 luontoyhteysretriitillä Portugalissa. Koettuani sarjan luontoterapiakävelyitä retriitillä, oivalsin, kuinka eheyttäviä kävelyt olivat, ja että haluan myös itse tehdä työtäni ainakin osittain luonnossa sekä luonnon avulla. Aloitin luontoterapiaoppaan koulutuksen Sloveniassa kesällä 2019 ja valmistuin sertifioiduksi oppaaksi (Association of Nature and Forest Therapy, ANFT) tammikuussa 2020. Opiskelen tällä hetkellä Ratkaisukeskeiseksi Lyhytterapeutiksi (valm. 2024)

Odotan innolla, että pääsen asettumaan hetkeen sekä nauttimaan olemista ja luonnosta kanssasi!

Profiili Paolo.jpg
 • Facebook
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
PAOLO

Rebirthing-hengitysterapeutti, chakrajoogaopettaja, vapaasukellus-opettaja

Brittiläis-maltalainen Paolo tuo omalla kulttuuriperimällään elämänmakuisen värimerellisen charminsa Utulaan. Asuttuaan vuosia maailmalla maissa kuten Chile, etelä-Afrikka ja Hollanti, tutustuen maiden kulttuureihin, Skandinaviaan hänet lopulta toi luonto, rauha, avarat tilat ja metsä. Hän tunsi ensihetkestä vahvaa yhteydentunnetta Suomeen, suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin.

”Utula oli minulle kuin saapuminen kotiin; laakea Saimaa muistuttaa minua merestä ja puut toivottivat halauksellaan tervetulleeksi matkusteluvuosien jälkeen. Voin sanoa, ettei ole toista paikkaa kuten Utula.”Hän tuntee intohimoa vesiurheilulajeja, metsässä vaeltelua, sekä uusien herkullisten reseptien kehittelyä kohtaan. Hän on tunnettu muunmuassa ”maankuuluista” savustetusta sienipizzoistaan!

Työskenneltyään vuosia sähköasennusten parissa, osana valtameripurjehdusten miehistöä ympäri maailmaa ja kouluttaen oppilaita vapaasukeltamisen hengenpidättämisen taidoissa, hän kouluttautui Rebirthing-hengitysterapeutiksi vuonna 2012. Hän on toiminut Maijun aisaparina Utula Naturessa kesästä 2020 lähtien.

Hani2.jpeg
MAIJU
 • Facebook
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
HANI

Terapiakoira (harjoittelussa), retriitti- ja hoitoassistentti

Hani on vuoden ikäinen hellyydenkipeä labradorinnoutaja tyttö, joka harjoittelee ensimmäisiä kesiään asiakastyössä Utula Naturessa. Harjoittelun kohteina on mm.  asiakkaiden rauhallinen tervehtiminen sekä ulkotiloissa pysyminen, siitä huolimatta, että talojen ovet olisivat auki. Hani saa tulla sisään vain erikseen kutsuttuna ja majoitushuoneet, ovat koiravapaita tiloja.

Hanilla on kana- ja vehnäallergia, joten sellaisia herkkuja hänelle ei kannata antaa eikä hänelle anneta ruokaa pöydästä. Hän rakastaa noutajalle lajityypillisesti kaikkia pallon ja kepin noutoleikkejä. Hani ymmärtää sanat "alas, pois, hae, tule, istu" ja kesän 2022 harjoittelun myötä toivottavasti hän omaksuu yhä enemmän käskyjä.

Hani on ystävällinen, mutta innoikas teinikoira, joten kerrothan meille varatessasi majoituksesi, jos pelkäät koiria, niin voimme tutustua yhdessä rauhassa tai pitää Hanin eri tiloissa!