top of page
302365472_467297301972826_6971325432400353967_n.jpg

SALLIVAT JA JOUSTAVAT KÄYTÄNNÖT

TUKEVAT KOKEMUSTASI

RETRITILLÄ OLEMME "ITSEKSEMME, YHDESSÄ"

Retriitillä tarjoamme tilan jossa viettää laatuaikaa itsesi kanssa ja syventää yhteyttä itseesi, niin kehollisesti kuin tunteiden ja ajatusten tasolla. Retriitti onkin ennen kaikkea matka, jonka teemme itsemme kanssa itseemme, vaikka jaammekin tilan ja kokemuksestamme toisillemme jakamispiirissä niin halutessamme.

RETRIITTI ON KAKSIKIELINEN (SUOMI/ENGLANTI)

Retriittimme ryhmätunnit ohjataan suomeksi ja englanniksi, riippuen tunneista. Mikäli meillä on kansainvälisiä asiakkaita, ohjaukset pidetään 100% englanniksi. Itsenäinen reflektio ja jakaminen ryhmissä tapahtuu aina omalla kielessäsi.

RETRIITTI ON ALL-INCLUSIVE

Vuorokausihintaan sisältyy kaikki mitä Utulassa tarvitset; majoituksen, pyyhkeet ja lakanat, ruokailun, päivittäisen rantasaunan sekä osallistumisen kaikkeen ohjattuun toimintaan. Et joudu siis pohitmaan etukäteen, mihin haluat osallistua tai et, tarjonta on kaikille sama - sinä päätät mikä on hetkessä tarkoituksellista sinulle.

OHJELMAAN INTEGROITU HILJAISUUS

Päiväohjelmaan on integroitu hiljaisia elementtejä, jotka auttavat kaikkia kääntymään ryhmässä luvalla itseensä kohti; näitä ovat Mindful Maanantait, hiljaisen levon meditaatio ennen nukkumaanmenoa, hiljainen aamiainen sekä 24/7 makuutilat (ellet sovi toisin huonetoverisi kanssa).
 

VIIKKO-OHJELMAN TEEMAT

Viikko-ohjelman tavoitteet on kehon ja mielen rentouttaminen sekä tietoisuuden palauttaminen kehoon ja tähän hetkeen. Tätä tukevat tietoinen liike sekä yinjooga, sekä levon meditaatio ohjattuna ja hiljaisena meditaationa. Lisäksi tarjoamme inspiraatiota itsenäiseen reflektoivaan kirjoittamiseen ja mahdollisuuden jakaa siitä syntyneitä ajatuksia ringissä.  Ohjelma ei vaadi aiempaa kokemusta menetelmistä/lajeista.

MUOKATTAVUUS JA VAPAAEHTOISUUS

Mahdollisuus muokata retriitistäsi juuri omiin tarpesiisi sopiva; kaikki aktiviteetit ovat vapaaehtoisia. Ruokailuajat ja kaikille yhteiset hiljaisuuden elementit ovat ainoat kiinteät elementit retriitissäsi.

MINDFUL MAANANTAI (HILJAISUUDEN PÄIVÄ)

Maanantait ovat Utulassa Hiljaisuuden päiviä emmekä ota tuolloin uusia asiakkaita eikä tällöin pidetä ohjattuja tunteja. Hiljaisuuden tukena pidämme täyden 24h paasto, niin halutessamme. Tarjolla on kuitenkin hedelmiä aamusta iltaan. Ilalla tarjoillemme normaalisti illallisen. Hiljaisuus ja paasto yhdessä ovat tehokas keino herkistyä omalle kokemukselle ja tulla tietoiseksi omasta sisäisestä maailmasta. Suosittelemme kokeilemaan paastoa!

AMMATTITAITOISET JA LÄHESTYTTÄVÄT OHJAAJAT

Kokemustasi kannattelevat ammattimaiset ja autenttiset ohjaajat antaen kuitenkin jokaiselle tilaa olla omassa tilassaan halutessaan. Iloa ja eloa tuomassa on myös retriittikoira Hani.

Lisäksi voit valita vapaavalintaisesti seuraavista käytännöistä:

DIGITAL DETOX

Sinulla on mahdollisuus pitää 100% digitalinen detox itsenäisesti asettamalla puhelimesi lenotkone-tilaan retriitin ajaksi, suosittelemme tätä vahvasti. Jos tarvitset detoxiin tukea tai et luota kykyysi pidättäytyä puhelimen käytöstä, voit luovuttaa älylaitteesi kokonaan henkilökunnalle vierailusi ajaksi.

REFLEKTOIVA KIRJOITTAMINEN

Jos kirjoittaminen on sinulle mieleistä ja haluat vahvistavaa itsetuntemusta sekä yhteyttä itseesi, löydät siihen luodun kysymyspatteristot huonekansiostasi sekä englannin että suomen kielellä. Kysymysten tarkoitus on herätellä tietoisuuttasi arvoista, omakuvastasi, valinnoistasi, lahjoistasi jne. Kysymyksien inspiraationa on logoterapia, eli arvo- ja tarkoituskeskeinen terapia, sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapia.

 

.JAKAMINEN REFLEKTIOPIIRISSÄ

Joka toinen ilta pidämme illalla reflektiopiirin, jossa voimme jakaa siitä, mitä meille kuuluu ja mikä on ajankohtaista meille juuri nyt. Ryhmässä jaetaan oma kokemus ja kuunnellaan, kun toiset jakavat. Emme siis kommentoi toistemme kokemuksia ja keskustele asioista avoimesti. Näin voimme turvallisesti jakaa sen mikä meille on tärkeää pelkäämättä toisten mielipiteitä tai kommentointeja. Mikäli aikaa riittää, pidämme loppajan hiljaisen levon meditaation.

TÄYSIN HILJAINEN RETRIITTI

Sinulla on mahdollisuus toteuttaa retriittisi täysin puhumatta. Voit päättää paikan päällä, mikäli tarve hiljaisuuteen syntyy spontaanisti, se on helposti toteutettavissa siihen varatulla vaatteeseen kiinnitettävällä merkillä - ota merkki käyttöön niin muut tietävät, että sinuun ei oteta kontaktia puhumalla hiljaisuutesi aikana.

utulanature-graffat-02_edited.png
utulanature-graffat-02_edited.png

TUNNELMIA RETRIITILTÄ

UTULA NATURESTA SANOTTUA

”Ruumis ja mieli ravittuina, hartiat hierottuina, lihakset yin-rentoina, olemme kiitollisia. Pitkälle syksyyn mieli lämmitettynä tästä kokemuksesta!”

Liisa&co

 ”Fantastinen paikka ja erinomaisella maulla toteutettu sopivan rento B&B. Palvelu, ruoka ja fasiliteetit täysiä kymppejä! ”

Helinä

"Paikka on rauhallinen, persoonallinen, lepoa sielulle ja silmille. Puhdasta ja raikasta, Maiju ja Paulo todella ystävällisiä ja huomaavaisia. Aivan paras paikka Suomessa. Aamiainen erinomainen tavanomaisesta poiketen. Konsepti erinomainen, ei tungosta! Kaikilla tilaa olla rennosti. ”"

Paula

”Pala taivasta Saimaalla. Paikka rauhottumiselle, reflektoinnille ja voimaantumiselle luonnossa, joka näyttää meille todellisen kauneutensa.”

Carola

bottom of page